Een Dharuba pup

Graag willen wij, om teleurstellingen over en weer te voorkomen, hieronder toelichten hoe wij te werk gaan met het toewijzen van onze pups.

Als de teef drachtig blijkt te zijn maken wij, met de families die hun interesse in een pup van ons kenbaar hebben gemaakt, een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met het hele gezin (waar de pup bij komt te wonen). Mocht de interesselijst te groot zijn, dan maken wij hierin al een voorselectie. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen aan ons kwijt, delen wij graag onze ervaringen met u en maakt u onze honden in huiselijke kring mee. Wij hebben natuurlijk ook heel wat vragen aan u die wij op dat moment ook zullen stellen, zoals wat zijn uw verwachtingen van een pup en wat zijn precies uw wensen. Na afloop van dit gesprek vinden wij het belangrijk dat er een klik is van beide kanten. Als dit zo is dan bent u welkom op onze wachtlijst.

Nadat de pups geboren zijn zullen wij eerst de tijd nemen voor de verzorging van moeder en pups. Als dit allemaal stabiel is nemen wij contact op met alle mensen op onze wachtlijst en laten wij weten of er een pup voor hen bij zit. Of wij hen een pup aan kunnen bieden hangt van een aantal factoren af, namelijk het aantal geboren pups, de wensen reu/teef, wel of geen ridge, eventuele ridgefouten, wel of geen extra kronen. Het is niet zo dat 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Wij hanteren ook geen nummering op de wachtlijst. Ons gevoel speelt wel een grote rol, maar dat is logisch als je met zoveel liefde en zorgvuldigheid fokt.

De eerste drie a vier weken staan volledig in het teken van rust, regelmaat en reinheid. Wij zullen dan nog geen pupbezoek ontvangen, wel delen wij al volop foto's via onze socialmedia kanalen. Na deze weken zijn de pupmensen elk weekend op bepaalde tijden welkom om de pups te komen bewonderen, voelen en ruiken. Na ongeveer zeven weken wijzen we de pups toe aan de families. Omdat wij dag en nacht met de pups door hebben gebracht en daardoor een goed beeld van de karakters hebben, kunnen wij de juiste match maken. Vanzelfsprekend gaat dit in samenspraak en houden wij rekening met de wensen die eerder zijn aangegeven. Juist daarom is het belangrijk voor de pupmensen om niet te focussen op een bepaald hondje, maar een open vizier te houden. Rond week 8 mogen de pups verhuizen naar hun nieuwe thuis en kan voor de pupmensen het genieten pas echt beginnen.

Een dharubapup verlaat het nest met:

 • Gefokt volgens de richtlijnen van de RRCN https://www.rrcn.nl/verenigingsfokreglement-vfr/ 
 • FCI stamboom
 • EU dierenpaspoort
 • Informatiemap vol tips en tools
 • Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en nagekeken door onze dierenarts
 • Vanaf de geboorte 8 weken vol liefde en aandacht en in het nest al veel aandacht voor zindelijkheidstraining
 • Een koopcontract door ons en u ondertekend
 • Staan wij voor u klaar om vragen te beantwoorden of om u te helpen waar nodig

 

Wat verwachten wij van u?

 • Wij vinden het belangrijk dat onze pups een liefdevol en huiselijk onderkomen krijgen bij mensen met een actieve levensstijl, zodat de hond de beweging krijgt die hij/zij nodig heeft
 • U beschikt over een basiskennis over het hebben en houden van honden en met de nadruk op het ras Rhodesian Ridgeback
 • Openstaan voor het volgen van een training die past bij de Rhodesian Ridgeback