Over ons

Wij, Marcel en Iva Dekker, wonen met onze twee kinderen ('10 en '12), en vier Ridgebacks Cuba, Sansa, Naru en onze jongste spruit Colt in Standdaarbuiten (NB) op ongeveer 30 minuten afstand van Rotterdam.

Van huis uit ben ik (Iva ) opgegroeid met Groenendaelers (Belgische herders) en Marcel groeide op met verschillende rassen waaronder een Akita Inu, Miniatuur Bullterrier en een standaard Bullterrier.

De liefde voor de Rhodesian Ridgeback begon in 2004. Na heel wat over het ras gelezen te hebben en bezoeken te hebben gebracht aan verschillende fokkers kwam uiteindelijk onze eerste Ridgeback Yara (kennel Hiba Jorianga) in ons leven. Door haar stabiele, relaxte, maar toch eigenzinnige karakter leerden wij veel wat niet door het lezen van boeken te leren valt. Na de komst van Yara is de verslaving voor het ras begonnen en niet meer uit ons leven weg te denken.

In maart 2012 is onze kennelnaam 'Dharuba' bij de Raad van Beheer en FCI geregistreerd. Na verschillende cursussen en lezingen te hebben gevolgd hebben wij in 2013 ons eerste nest gefokt.

Zo nu en dan fokken wij met heel veel liefde en plezier een nestje. Vooraf onderzoeken wij de stambomen die hierbij betrokken zijn op gezondheid, karakter en bouw/uiterlijk. Als de pups geboren zijn steken wij veel tijd en aandacht in het socialiseren van de pups. Ze groeien op in huiselijke kring omringd door de dagelijkse geluiden.

Ons doel is om gezonde, blije, atletisch gebouwde, knappe Ridgebacks te fokken met een fijn karakter. De hond moet tenslotte een volwaardig lid van het gezin kunnen zijn.


Wij zijn lid van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland.

 

                                                                                                                      Foto's: www.kika-at-work.nl